Wat is travelstof?

Ik ben zelf een enorme fan van travelkwaliteit en ik hoop dat jij dit ook wordt!

Werken met deze gepatenteerde stof was voor mij een absolute must om kleding te ontwerpen en te produceren.

De stof die ik gebruik is beter bekend als ‘Sensitive Fabrics’ en wordt geproduceerd in Italië in de stad Milaan. Deze stof valt iets duurder uit, omdat er echte Lycra in verwerkt zit, maar wat je ervoor terugkrijgt is dit meer dan waard! Wil je meer weten over deze stof? Ga dan zeker ook eens een kijkje nemen op de website van Sensitive® Fabrics.

Let er wel op dat je gaat voor echte travelkwaliteit! Er zijn ondertussen al heel wat namaak ‘travelstoffen’ op de markt en deze bieden absoluut niet dezelfde eigenschappen als de echte travelstof.

Kleding in travelkwaliteit is niet alleen mooi, maar ook heel gemakkelijk in onderhoud. Ik zet voor jou even de eigenschappen van deze travelstof op een rijtje:

  • duurzame kwaliteit

Uit ervaring kan ik je verzekeren dat kledingstukken in deze stof echt veel langer meegaan dan kleding in andere stoffen. Je betaalt meer voor deze stof, maar je krijgt er echt duurzame kwaliteit in ruil voor terug.

  • stretch

De échte travelstof (ja, er bestaan veel goedkope, fake varianten!!) bestaat voor ongeveer 78% uit polyamide en voor 22% uit elastaan. Door de elastaan creëert de stof enorm veel rekbaarheid  én vormvastheid in je kleding. Let er wel op dat je niet voor een te kleine maat kiest, want als er veel spanning op de stof komt te staan, dan kan de stof doorschijnen. De rekbaarheid zorgt er tevens ook voor dat kledingstukken in deze stof al snel bij verschillende lichaamstypes zullen passen. Dit heb je bij andere stoffen veel minder.

  • ademende stof

Travelkwaliteit is ademend, waardoor je niet erg snel zal gaan transpireren. Dit maakt dat deze stof ideaal is om te dragen in verschillende seizoenen en in verscheidene situaties.

  • droogt enorm snel

De samenstelling van deze stof zorgt ervoor dat je kleding heel snel droogt en je je favoriete item in no time weer aan kan trekken! STEEK KLEDING IN DEZE STOF ZEKER NIET IN DE DROOGMACHINE!

  • gemakkelijk om te wassen

Je kan je aangekochte artikel(en) in deze stof zeer gemakkelijk wassen: kies voor een kortprogramma op 30-40°C en je kleding is gewassen! Op reis kan je deze kledingitems ook gemakkelijk met de hand wassen.

  • kreukvrij

 Travelstof kreukt vrijwel niet en is dus heerlijk om te dragen. Je hoeft deze kledingstukken eigenlijk ook niet te strijken als je deze meteen na het wassen op een kapstok hangt.

  • pluist niet

Mits normaal gebruik zal deze stof niet pluizen. Hierdoor kan je je favoriete kledingitems ook langer dragen dan andere en dat is ook altijd een pluspunt. Let er wel op dat je er niet voor lange tijd schurende of scherpe dingen (zoals handtas met accessoires) op draagt.