Wastips

TOP 5 tips om je items in travelstof met liefde te wassen

Items die we mooi vinden en waar we ons goed in voelen, die willen we eindeloos blijven dragen! 

Om die reden vind je hier kort de 5 beste tips opgesomd om je aangekochte artikel(en) zo lang mogelijk mooi te houden. Volg deze instructies goed op en je zal automatisch langer van je aangekochte artikel(en) kunnen genieten! Heel veel draagplezier!

 

1. Korte wasjes op 30-40°C 

Artikelen in travelstof kan je best kort wassen: handwas of wassen in wasmachine (fijnwasprogramma van bijvoorbeeld 30 minuten) op lage temperatuur (maximaal 30-40°) is aangeraden.

Je kan je kleding ook buiten laten luchten. Was je kledingstuk(ken) zéker niet op hoge temperaturen.

2. Geen wasverzachter voor ons!

Vermijd krachtige wasverzachters als je travelstof wast! Travelstof is enorm ademend en wasverzachter doet travelstof enorm verzwaren waardoor de kwaliteit heel snel achteruitgaat. Laat die wasverzachter dus maar zeker in de kast staan.

3. Stof bij stof – kleur bij kleur

Zoals de meeste vrouwen ons ons wel weten is het ten zeerste aan te raden om kleur bij kleur te wassen. Dit is ook met  travelstof zo. Daarnaast raden we aan om de travelstofitems niet te wassen in combinatie met items bestaande uit andere stoffen. Je wast dus travel met travel.

4. Houd 1,5 meter afstand van de droger.

Travelitems doe je NIET in een droogmachine. De samenstelling van de stof zorgt er zelf al voor dat je kledingstuk héél erg snel droog zal zijn. Je kan je kledingstuk(ken) op een kapstok laten drogen en ze zullen in geen tijd klaar zijn om terug aan te trekken.

6. Nooit meer strijken…

Een travelitem MAG je strijken, maar je hoeft het in principe niet te doen. De naam ‘travelstof’ is dan ook ontstaan omdat deze stof heerlijk is om mee te reizen (‘travel’). Je kan je kledingitems in travelstof oprollen in je koffer en deze blijven heerlijk kreukvrij.

Het zou moeten volstaan om je kledingstuk na het wassen meteen op een kapstok op te hangen.

Wil je je item toch superglad hebben (wil ik stiekem ook soms), dan is het aangeraden om op lage temperaturen te strijken en er eventueel een handdoek onder te leggen. Je kan je kledingstuk ook binnenstebuiten strijken.