Traveline Clothes

Mijn naam is Eline, 32 lentes jong en ik ben graag met mode bezig. Ik heb iets rondere vormen en vond het in het verleden vaak moeilijk om leuke kleding te vinden die echt mooi paste.

Enkele jaren geleden leerde ik de beruchte travelstof kennen; heerlijk om te dragen! In Nederland is deze stof al heel gekend, in België iets minder. Een klein nadeel is dat deze stof duurzaam is en daardoor ook letterlijk een duur prijskaartje heeft. Je koopt er niet zomaar 10 kleedjes van. Eens ik de stof leerde kennen wilde ik echter niets anders meer dragen.

Uiteindelijk liet ik vaak kledingstukken maken door een kennis en topnaaister, maar steeds meer en meer begon het bij mij te kriebelen om zelf patronen te tekenen en om te brainstormen over ontwerpen, nieuwe prints en mogelijke items…

… En zo is TRAVELINE CLOTHES ontstaan.

MINICOLLECTIES

TRAVELINE CLOTHES zal ongeveer om de 10 weken een nieuwe minicollectie met eigen ontwerpen uitbrengen en zal ook voornamelijk met de bekende travelstof werken.
Basismodellen zullen ook terugkeren in het aanbod, maar dan bijvoorbeeld in andere kleuren en in andere nieuwe prints. Ik werk onder andere samen met SENSITIVE FABRICS in Milaan. Met hun stof te mogen en kunnen werken was en blijft een voorwaarde om eigen producten te verkopen. Ik vind het erg belangrijk om goede en duurzame stoffen te gebruiken.
Wat is er zo leuk aan de travelstof? De kledij is zeer gemakkelijk te wassen (handwas of korte wasjes),  is pijlsnel droog en als je de kledingstukken correct ophangt, hoef je ze niet eens te strijken. Ideaal! Naast travelstof werk ik nog met andere duurzame stoffen uit Italië en uit Parijs. Ze kosten me iets meer, maar ik weet wel dat mijn klant dan zeker kan genieten van een kledingstuk dat minstens 4 jaar lang mee zal gaan...
Wat ik daarnaast ook heel belangrijk vind is dat niet iedereen in dezelfde kledij rondloopt en je kleding uniek is. Ik vind het altijd verschrikkelijk om op straat of in je omgeving veel mensen met dezelfde items rond te zien lopen en ik vermijd dan zelf ook altijd aankopen van massaproductie.
Om die reden zal ik van elke minicollectie slechts enkele items per maat laten maken. 
De kledij wordt gemaakt in een zeer degelijk Europees naaiatelier (waar de dames met plezier werken) en hier komt absoluut geen kinderarbeid aan te pas.