Bestellen & betalen

● Selecteer het gewenste artikel.

● Klik op de gewenste maat.

● Controleer ook even in de maattabel bij ‘WAT IS MIJN MAAT?’ op de startpagina of dit echt jouw maat is. Zo voorkom je dat je het artikel moet retourneren.

● Voeg het artikel toe aan je winkelmandje.

● Je kan vervolgens verder winkelen of je bestelling afronden.

● Klik op afrekenen indien je wenst af te rekenen.

● Vul jouw gegevens correct in.

● Selecteer de gewenste betaal- en bezorgmethode.

● Kijk bij je mails of de bestelling gelukt is.

● Je hebt nu een bestelbevestiging in je mailbox ontvangen.

Na je bestelling ontvang je in jouw mailbox een bestelbevestiging (met een overzicht van jouw aangekochte artikel(en)) en wordt jouw bestelling klaargemaakt voor verzending. Vervolgens wordt het pakketje naar de post gebracht. Je krijgt nu een e-mail met een code (Track & Trace). Met deze code kun je je pakketje volgen.

Het is niet mogelijk om bestellingen te wijzigen of te annuleren. Van zodra de bestelling is geplaatst, wordt deze verzendklaar gemaakt.

Je bestelling kan op verschillende manieren betaald worden via:

Bancontact – Mastercard – VISA – iDEAL

● België: onder de 2,5 kg betaal je €6,02 euro om je pakket te verzenden met Bpost

● Nederland: onder de 2,5 kg betaal je  €8,72 euro om je pakket te verzenden met PostNL

● Voor België en Nederland is je verzending gratis bij aankoop vanaf 100 euro.

Bezorgen

TRAVELINE CLOTHES is niet verantwoordelijk voor pakketjes die door de post verloren gaan. Dit bedrijf zorgt ervoor dat je pakketje correct bij de post afgeleverd wordt en wij zorgen voor de klant voor een code (Track & Trace).

De verzending van jouw bestelling wordt mogelijk gemaakt door Myparcel (Bpost & PostNL). De verzendtijd bedraagt 1-3 werkdagen. Dit betekent dat jouw pakketje binnen de 3 werkdagen op de post gaat. Daarna ligt het aan de post hoe snel jouw pakket geleverd zal worden. In normale omstandigheden ligt jouw pakket 1-2 werkdagen later in je brievenbus.

Wegens COVID-19 zal je levering mogelijk wat vertraging oplopen.

Retourneren

Voldoet het artikel dat je besteld hebt niet helemaal aan je verwachtingen, dan mag je het uiteraard retourneren.

Je kan je artikel(en) retourneren binnen 14 dagen na ontvangst.  

Je kan je artikel(en) retourneren binnen 14 dagen na ontvangst. 

Enkel ongewassen, ongedragen en onbeschadigde artikelen met het originele label van TRAVELINE CLOTHES (hanglabel) mogen geretourneerd worden. Is dit niet het geval, dan kan het verschuldigde bedrag helaas niet teruggestort worden. Let hier dus goed op voordat je je bestelling retourneert.

De retourkosten zijn ten allen tijde voor de koper van het artikel om zo een beetje het milieu te sparen en voornamelijk om het vele heen en weer sturen van pakketjes tegen te gaan.  De retourkosten liggen voor Nederland hoger dan voor België.

Aangezien er van elk artikel slechts een beperkte voorraad is, is het ook niet klantvriendelijk voor andere mensen die ook graag een artikel willen bestellen om veel artikel(en) in verschillende maten te bestellen en ze achteraf te retourneren. Er wordt op deze manier geprobeerd om dit tegen te houden.

TRAVELINE CLOTHES is niet verantwoordelijk voor schade, diefstal of verlies van geretourneerde artikelen.

STAP 1

Download eerst het retourformulier hier en druk het af. Vul het retourformulier zorgvuldig in en geef aan waarom je je aangekochte artikel(en) graag wil retourneren.

STAP 2

Stop je retourartikel(en) in de oorspronkelijke verpakking samen met het retourformulier.

STAP 3

Je hebt nu twee verschillende opties om het pakket te retourneren.

De retourkosten zijn bij beide opties voor de koper van het artikel (zie boven).

RETOUROPTIE 1

Ga naar een postpunt (voor België Bpost en voor Nederland PostNL) bij jou in de buurt en verzend je pakket vervolgens zelfstandig naar onderstaand retouradres.

retouradres:

t.a.v. TRAVELINE CLOTHES

Bredabaan 382 BB2

2990 Wuustwezel

België

RETOUROPTIE 2

Wij kunnen ook voor jou een digitaal retourlabel genereren. Je krijgt dit label dan in je mailbox toegestuurd. De retourkosten worden in deze situatie van je terug te storten bedrag afgehouden.

Je kan nadien het digitale retourlabel uitprinten en op je pakket plakken. Nadien breng je het pakket naar een postpunt (voor België Bpost en voor Nederland PostNL) bij jou in de buurt.

Wens je graag een retourlabel?

Stuur dan een e-mail naar contact@traveline-clothes.com en je labelaanvraag voor retour wordt dan zo spoedig mogelijk behandeld.

TIP: Voor klanten uit Nederland is het voordeliger om je pakketje zelf op de post te doen in plaats van een retourlabel aan te vragen via ons!

● België: onder de 2,5 kg betaal je €6,02 om je pakket te retourneren met Bpost

● Nederland: onder de 2,5 kg betaal je €10,58 om je pakket te retourneren met PostNL

Heb je een klacht? Heeft je artikel een productiefout of is er slijtage?

Stuur dan een e-mail naar contact@traveline-clothes.com en dan krijg je zo snel als mogelijk een antwoord. Indien er een productiefout opgetreden is, dan zal TRAVELINE CLOTHES het desbetreffende artikel vervangen.

RUILEN

Het is helaas in geen geval mogelijk om je artikel(en) via de webshop om te ruilen.

Wens je een ander artikel of hetzelfde artikel in een andere maat? Retourneer het artikel dat je wilt ruilen en plaats een nieuwe bestelling om het gewenste artikel te ontvangen.

TIP: Raadpleeg eerst even de tab ‘WAT IS MIJN MAAT?’ op de startpagina bovenaan om er zeker van te zijn dat je de juiste maat gekozen hebt.